Foo Fighters

Ett av mina absoluta favoritband genom alla tider är Foo Fighters. Jag kommer säkert skriva om dem till och från här på bloggen.

Anledningen att jag skriver om dem nu är såklart att de precis släppt ett nytt album som heter “Medicine at midnight”. Ett album som jag initialt var ganska tveksam till. Hörde första singeln som heter “Shame, Shame” och var inte imponerad. Men eftersom jag är ett hängivet fan så ville jag ändå ge det en chans och när hela albumet nu kom ut så måste jag säga att det har växt på mig och även om det innehåller några lite svagare spår (i mitt tycke) så är det klart mycket bättre än jag först trodde/tyckte. Öppningsspåret “Making a Fire” är ett spår som är riktigt bra.

Jag har sett Foo Fighters många gånger live. Bl a var jag på den numera klassiska spelningen på Ullevi när Dave ramlade ner från scenen och bröt foten. Men ändå spelade klart konserten. Helt sjuk konsert var det och något jag sent kommer glömma givetvis.

Här är en spellista som Foo Fighters själva la ut på Spotify i samband med det att det nya albumet släpptes. Inte många svaga spår där inte. Listan innehåller naturligtvis många av deras mest kända låtar, men också en del lite mindre kända. Några av mina favoriter som kanske inte är fullt lika kända som t ex Monkey Wrench och som ni borde lyssna in er på är:

Long road to ruin, No way back, The sky is a neighborhood och den grymma låten The pretender (som jag för övrigt har en plansch på mitt kontor med citatet från refrängen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *